Esenler'de 5 katlı binanın zemini kaydı

İstanbul'un Esenler İlçesinde 5 katlı bir binanın zemini kaydı. Telaşla sokağa fırlayan apartman sakinleri durumu yetkililere bildirdi ve bina mühürlendi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 09:43
Esenler'de 5 katlı binanın zemini kaydı

Olay, İstanbul'un Esenler İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi.

5 katlı apartmanda yaşayan vatandaşlar gürültü bir ses sonrası dışarıya fırladı. Apartman sakinleri yaşadıkları binanın zeminin kaydığını fark etti. Kayma sebebiyle binaların arasında aralık açıldığını gören vatandaşlar binayı boşalttı. 

Durumun yetkililere haber verilmesi üzerine olay yerine zabıta ekipleri geldi. Ekipler binayı mühürledi.  Çevre apartmanlarda bulunan vatandaşları da uyaran zabıta ekipleri, alanda güvenlik önlemi aldı.

Yapılan inceleme sonrası binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verilecek.

"Sabah binanın ayrılma seslerine uyandım"

Apartmanda yaşayan Mustafa Aslan, "Sabah binanın ayrılma seslerine uyandım. Korkarak dışarı çıktık ve binada geriye doğru çökme olduğunu gördük. Daha sonrasında zabıta ekipleri geldi ve binayı mühürledi. Yıkılıp, yıkılmayacağına dair kararın çıkacağı söylendi." diye konuştu.

Apartmanın önceden de iyi durumda olmadığını belirten Bayram Bozkurt ise, "Binanın ayrımından taş döküldüğünü gördüm. Bina zaten ayrık durumdaydı ama daha da açıldı aralık. Bina şu anda mühürlü durumda. Ne olacağına dair sonuç belli olacak." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105188/esenlerde-5-katli-binanin-zemini-kaydi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.