Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya gidiyor tarih belli oldu!

İlk Türk Astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gidecek Axiom Mission'u toplantısında konuştu. Gezeravcı, Tarihimizde ilk kez gerçekleştirilen görevde ülkemi temsil edebilmenin sorumluluğunu ve ayrıcalığını taşıyorum" diye konuştu.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2023, Salı - 09:52
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya gidiyor tarih belli oldu!

Türk Astronot Alper Gezeravcı isminin tarihine yazılmasına aylar kaldı.

Tüm Avrupa'yı kapsayan ilk ticari astronot misyonu olan Axiom Mission, çevrimiçi bağlantı üzerinden toplantı gerçekleştirildi.

Astronotlar  Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei, Marcus Wandt ve Alper Gezeravcı'nın da katıldığı toplantıda basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Uzaya gidecek ilk Türk Astronot olma unvanını taşıyan Alper Gezeravcı, uzaya gidecek ilk Türk astronot olmaktan onur ve gurur duyduğunu vurgulayarak "Tarihimizde ilk kez gerçekleştirilen görevde ülkemi temsil edebilmenin sorumluluğunu ve ayrıcalığını taşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü ve gururunu yansıtan bu görevi sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuştu.

Eğitim aşamasıyla ilgili konuşan Gezeravcı,  6 aydaki eğitimlerde yeni bilgileri ele alma şansı verdiğini ve büyük fayda sağladığını aktardı.

"Farklı kültürlerden gelmemiz bir ayrıcalık"

20 yıldan fazla  Türk Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Yolları'nda (THY) uçuş yaptığını dile getiren Gezeravcı,  mürettebatın kültürel çeşitliliğinin, zorluklar karşısında dayanıklılık sağlayıp sağlamayacağına sorusuna şu şekilde cevap verdi:

 " Farklı kültürlerden, geçmişlerden ve farklı alanlardan gelen deneyimlerden gerçekten faydalanabilmeyi büyük bir ayrıcalık ve fırsat olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu misyonda sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası alanda da farklı altyapılardan gelen bu harika insanlarla birlikte hizmet edebilmek ve yürütebilmek bizim için büyük bir şans." 

Ocak ayınca uçuşa hazır olacaklar

Mürettabat'ın lideri Michael Lopez-Alegria, nisan ayı sonundan bu yana yoğun eğitimlerden geçtiklerini vurgularak, ocak ayında yola çıkmaya hazır olacaklarını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105351/turkiyenin-ilk-astronotu-alper-gezeravci-uzaya-gidiyor-tarih-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.