Ürdün Kralı: Yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceğiz

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail’in Filistinlileri göçe zorlamasıyla yaşanan Gazze'deki nüfus hareketliliği ile ilgili olarak “kendi sınırlarını koruyacaklarını ve yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceklerini” duyurdu.
Mevlüt Peker
|
17 Ekim 2023, Salı - 21:04
Ürdün Kralı: Yeni mülteci dalgasına izin vermeyeceğiz

Ürdün'ün lideri Kral 2. Abdullah, Gazze'de yaşanan son olaylar sonucu oluşabilecek mülteci hareketliliğine karşı sınırlarını koruma kararlılığını vurguladı.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan alınan bilgilere göre, Kral 2. Abdullah, Veliaht Prens Hüseyin ve diğer üst düzey yetkililerle birlikte ordu merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu oluşabilecek potansiyel mülteci hareketine dikkat çeken Kral Abdullah, Ürdün'ün sınırlarını sıkı bir şekilde koruyacağını ve yeni bir mülteci akınına izin verilmeyeceğini belirtti.

Kral, Filistinlilerin topraklarından zorla göç ettirilmesine karşı olduklarını net bir şekilde ifade ederken, Gazze halkının kararlı duruşunu takdirle anımsattı. Ayrıca, Gazze'ye yönelik insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, Ürdün'ün bu konuda her türlü desteği sağlayacağını dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105445/urdun-krali-yeni-multeci-dalgasina-izin-vermeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.