Dünya Sağlık Örgütü hayati tıbbi malzemeler için Gazze'ye acil erişim istedi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de sağlık durumunun kontrolden çıktığını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ghebreyesus yardım malzemelerinin 4 gündür sınır kapısında bekletildiğini açıkladı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
18 Ekim 2023 13:40
GÜNCELLEME
18 Ekim 2023 17:37
Dünya Sağlık Örgütü hayati tıbbi malzemeler için Gazze'ye acil erişim istedi
HM
Haber Merkezi Editör

Hamas'ın 7 Ekim tarihinde İsrail'e yönelik başlatmış olduğu 'Aksa Tufanı' adlı operasyon sonrası İsrail ile Filistin arasındaki savaşın sonu gelmiyor.

Çatışmaların 12. gününde İsrail, sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor. 

İsrail'in son olarak Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasıyla birlikte 500 kişiden fazla sivilin yaşamını yitirmesi ile dünya ayağa kalktı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki sağlık durumu ile ilgili  eski adı 'Twitter' yeni adı 'X' olan sosyal medya platformundan açıklama yaptı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Gazze'de ki sağlık durumunun kontrolden çıktığını tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar verildiğini aktardı.
Ghebreyesus Gazzeye gönderilen yardım malzemelerinin 4 gündür sınır kapısında bekletildiğini açıkladı.

Ghebreyesus, hayat kurtarıcı sağlık malzemelerini Gazze'ye ulaştırmaya başlamak için acil erişime ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek taraflar arasındaki şiddetin son bulması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.