Karim Benzema’ya Fransa’da ‘terörist’ suçlaması

Dünyaca ünlü Fransız golcü Kaim Benzema, Filistin yanlısı paylaşımları sebebiyle ülkesinde ‘terörist’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.
Ersin Küçükbarak
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 17:00
 Karim Benzema’ya Fransa’da ‘terörist’ suçlaması

Karim Benzema Fransız futbolunun yetiştirdiği en önemli yetenekler arasında yer alıyor.

Cezayir asıllı gocü tüm zamanların en iyi forvetleri arasında gösteriliyor.

Real Madrid tarihine geçen yıldız oyuncu en çok gol atan 2. oyuncu ve en çok asist yapan oyuncu unvanlarını elinde tutuyor.

35 yaşındaki Benzema şu anda Al-Ittihad takımında oynuyor.

Karim Benzema Filistin yanlısı paylaşımları sebebiyle, Fransız İçişleri Bakanlığı’nın ‘terör örgütüyle bağlantısı var’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Fransız futbolcu, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” paylaşımında bulundu.

Fransa İçişleri Bakanından canlı yayında Benzema için terörist iması

Bu açıklama üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayın açarak, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” açıklamasında bulundu.

Daha önce de Filistin ve Gazze’ye destek içerikli açıklamalar yapan Benzema’ya İsrailli isim Dudu Aouate de tepki göstermişti. Eski kaleci Dudu Aouate sosyal medya hesaplarından Karim Benzema’ya Arapça, İngilizce, Fransızca ve İbranice küfretmişti. X sosyal medya platformu Dudu Aouate’nin yapmış olduğu paylaşıma kısıtlama getirmişti.

Müslüman kardeşler kimdir?

Müslüman Kardeşler Örgütü, 1928 yılında Mısır’ın kuzey doğusundaki İsmailiye’de doğdu. Hasan El Benna tarafından kurulan grup, Mısır’ı İngiliz baskısından kurtarmayı ve Mısır’da iktidar olmayı amaçladı.

Asıl adı  “İhvanü’l-Müslimin” olan örgüt, işçi ve orta sınıf için düzenlediği  sosyal faaliyetlerle ilgi topladı.

Müslüman Kardeşler’i dünyada Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri terörist organizasyon olarak tanımladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105587/karim-benzemaya-fransada-terorist-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.