BM’den “İsrail yaptı” iması!

BM (Birleşmiş Milletler), el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırısının, İsrail'in "boşaltın" çağrısından hemen sonra gerçekleştiğine dikkati çekti.
Mevlüt Peker
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 23:03
BM’den “İsrail yaptı” iması!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonrasında, hastanenin İsrailli otoriteler tarafından "boşaltılması" talebinden sadece bir gün sonra hedef alındığını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Kahire'den video konferansla toplantıya katılan Griffiths, "Son 11 günün vahşetini değil, önümüzdeki günlerde ne olacağını endişeyle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Griffiths, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin İsrailli yetkililerin boşaltma talebinde bulunduğu 20 hastaneden biri olduğunu vurguladı.

Griffiths, "Hastane, 'boşaltın' talebinden bir gün sonra hedef alındı. Bu durum bile başlı başına korkutucu." dedi ve hastanenin boşaltılmasının güvenlik nedeniyle gerçekleştirilemediğini belirtti.

Hastanede, saldırı sırasında tam kapasiteyle hizmet verildiğini ve birçok hasta, kadın ve çocuğun bulunduğunu aktaran Griffiths, ayrıca birçok kişinin de sığınmak için hastaneye geldiğini söyledi.

Griffiths, hastaneye yapılan saldırının, çatışmanın siviller üzerindeki yıkıcı etkisinin bir göstergesi olduğunu belirtti ve 2014'teki 7 haftalık çatışmalarda yaşanan can kaybını aştığını ifade etti.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 28 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini belirten Griffiths, BM'nin bölgeye insani yardım göndermek istediğini, ancak Gazze'ye erişimin hala sağlanamadığını dile getirdi.

"Tehlikeli bir uçurumun kenarındayız"

    BM Orta Doğu Özel Koordinatörü Tor Wennesland, "İsrail ve Filistin arasındaki son 75 yılın en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz." dedi.

    Wennesland, uluslararası kurumların bu krizle sınandığına dikkat çekerek, "Orta Doğu'nun genelinde derin ve tehlikeli bir dönemece giriyoruz." uyarısında bulundu.

    Wennesland, el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırının geniş kapsamlı bir soruşturmayı gerektirdiğini belirtti.

    "İsrail sürekli saldırıyor"

      BM'nin Filistin Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, İsrail'in Gazze'de sürekli saldırılarda bulunduğunu, aileleri, okulları ve hastaneleri hedef aldığını belirtti.

      Mansour, "İsrail'in daha fazla Filistinli öldürmesi, onu daha güvenli kılmaz." dedi ve "İşgalci bir gücün meşru müdafaa hakkından bahsetmesi kabul edilemez." şeklinde konuştu.

      Mansour, son 75 yılın, dünyada mantığın olmadığını gösterdiğini belirtti.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2105617/bmden-israil-yapti-imasi
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.