Biden: Sisi, 20 kamyon geçmesini kabul etti

Mısır Senatosu, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için İsrail üzerinde uluslararası baskının artırılmasını istemişti. Biden ise, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Refah Sınır Kapısı’nı açmayı ve 20 kamyonun geçmesini kabul ettiğini söyledi.
Mevlüt Peker
|
19 Ekim 2023, Perşembe - 00:40
Biden: Sisi, 20 kamyon geçmesini kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır lideri Abdulfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Mısır'ın Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 tırın geçişine izin verdiğini duyurdu.

Biden, AP ajansına verdiği demeçte, Sisi'nin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye yardım taşıyan tırların geçişine onay verdiğini belirtti. Ancak Biden, Hamas'ın bu yardımlara müdahale etmesi halinde yardımların kesileceğini vurguladı. Beyaz Saray yetkilileri, bu yardımların en kısa sürede Gazze'ye ulaştırılacağını ifade etti.

Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, Biden ve Sisi'nin telefon görüşmesinde Gazze'ye yapılacak insani yardımların koordinasyonunu ele aldıkları belirtildi. İki lider, Birleşmiş Milletlerin insani yardım talebine hızla ve etkili bir şekilde yanıt verilmesi konusunda hemfikir oldular.

Biden ve Sisi, Orta Doğu'da barışın tesis edilmesi ve bölgedeki gerilimin azaltılması amacıyla işbirliği yapma konusunda anlaştılar. Ayrıca, her iki lider, ABD ve Mısır arasındaki stratejik işbirliğini sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler.

Mısır, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için İsrail üzerinde uluslararası baskı istemişti

"Filistin'deki son durumu" ele almak üzere özel bir oturum düzenleyen Mısır Parlamentosu’nun alt kanadı Mısır Senatosu, İsrail’in saldırılarını "soykırım savaşı" olarak nitelendirerek, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ulusal güvenlik ve sınırların korunması adına aldığı kararların yanı sıra Filistin halkına olan dayanışmasını tam anlamıyla desteklediklerini belirtmişti.

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik uyguladığı "tehcir" politikasını kabul etmediklerini ifade eden Mısır Senatosu Başkanı Abdulvehhab Abdurrezzak, uluslararası camiaya ve tüm dünya parlamentolarına, İsrail'in eylemlerini kınamaları ve faillerin hesap vermesi için adım atmaları çağrısında bulunmuş, ayrıca Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması için İsrail üzerinde uluslararası baskının artırılmasını talep etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105625/biden-sisi-20-kamyon-gecmesini-kabul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.