Jeopolitik gerilimin etkisiyle küresel piyasalar negatif seyrediyor

Küresel piyasalar, Orta Doğu'da artan jeopolitik gerilimin yarattığı belirsizliklerle olumsuz bir seyir izliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da para politikasının daha sıkı bir duruşa geçebileceği endişelerini güçlendirdi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ekim 2023, Cuma - 09:41
Jeopolitik gerilimin etkisiyle küresel piyasalar negatif seyrediyor

Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasıyla piyasalarda risk iştahının azaldığı bir ortamda, Powell'ın ekonomik büyüme ve iş gücü piyasasındaki gelişmelere dair uyarılarını yatırımcılar yakından izliyor.

Fed'in politikasında olası sıkılaşma sinyalleri, tahvil faizlerindeki yükselişi de beraberinde getirirken, petrol fiyatlarındaki artış ve buna bağlı enflasyon endişeleri, küresel ekonomik görünümde belirsizlikler yaratıyor.

İsrail Filistin çatışmasının genişleme ihtimali de endişeleri artırırken piyasaları etkiliyor.

Bu gelişmelerin etkisiyle, ABD ve Avrupa borsalarında düşüşler yaşanırken, Asya piyasaları da benzer bir eğilim gösteriyor. Çin'de ekonomik sıkıntılar ve risk iştahındaki düşüş, dünya genelindeki piyasalarda endişe yaratmaya devam ediyor.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul'da da satış baskısının etkisi hissedilirken, dolar/TL paritesi ise belirsizliklerin sürdüğü bir ortamda dalgalı seyrediyor.

Bugün, piyasaların TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmeleri takip edeceği öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105803/jeopolitik-gerilimin-etkisiyle-kuresel-piyasalar-negatif-seyrediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.