BM: 14 yardım tırı daha Gazze'ye ulaştırıldı

Birleşmiş Milletler, 14 yardım tırının daha Gazze’ye ulaştırıldığını, Gazze’ye ulaşan yardım tırı sayısının 34’e yükseldiğini bildirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Ekim 2023 00:56
GÜNCELLEME
23 Ekim 2023 01:00
BM: 14 yardım tırı daha Gazze'ye ulaştırıldı
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler'in (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'ye 14 yardım tırının Mısır sınırındaki Refah Kapısı üzerinden ulaştığını duyurdu.

Martin Griffiths, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bu yardım tırlarının BM ve Mısır Kızılayı işbirliğiyle gönderildiğini belirtti.

Bu yardımın, acil insani yardıma muhtaç olan birçok kişi için "ufak da olsa bir umut" olduğunu ifade eden Martin Griffiths, daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Martin Griffiths, "Filistin'deki yardım ekiplerine, tüm risklere rağmen yardımları hızla dağıttıkları için teşekkür ediyorum. Onlar gerçekten kahraman. Onların da korunması gerekiyor." dedi.

Daha önce, 21 Ekim'de bir açıklama yapan Martin Griffiths, 7 Ekim'de İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların patlak vermesinden bu yana Gazze'ye ilk yardım konvoyunun geçtiğini ve bu konvoyun 20 tırdan oluştuğunu belirtmişti. Bu tırların içerisinde, BM ve Mısır Kızılayı'nın sağladığı, Filistin Kızılayı'nın dağıtımını üstlendiği hayati öneme sahip yardım malzemeleri bulunmaktaydı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.