Erdoğan, "Tezkereye hayır diyeni tarih affetmeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Milet Meclisi'ndeki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Irak-Suriye tezkeresi için "Hayır diyeni tarih affetmeyecek." dedi. İsrail ile Filistin arasında yaşananlara ilişkin ise Erdoğan, "Batı, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor, Hamas terör örgütü değildir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2023, Çarşamba - 12:45
Erdoğan, "Tezkereye hayır diyeni tarih affetmeyecek"

Türkiye Büyük Milet Meclisi'ndeki partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Filistin arasındaki savaşa ve tezkere, yerel seçim ile ekonomiye dair mesajlar verdi. 

7 Ekim'de Hamas'ın saldırısı sonrası İsrail'in misillemesine değinen Erdoğan, Gazze'ye yaşananlara tepki gösterdi.

Gazze'ye insanı yardımın devam edeceğini belirten Erdoğan, İsrail ile sorunlarının olmadığının altını çizdi,"  İsrail'in devlet yerine örgüt gibi hareket etmesini asla tasvip etmedik etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Hamas terör örgütü değildir"

İsrail ve Batı ülkelerine seslenen Erdoğan, "Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş bir mücahitler grubudur." diye konuştu.

"İsrail'e gitmeyeceğiz"

Çocukların öldürülmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İsrail'in Gazze'ye saldırıları hem katilliğe hem akıl hastalığına delalet eden bir haldir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e gitme projesinin ise Netanyahu'nun Türkiye'nin iyi niyetini suiistimal ettiği gerekçesiyle iptal edildiğini söyledi. 

"Tezkereye hayır diyeni tarih affetmeyecek"

Yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceğine vurgu yapan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde TBMM'den kabul edilen Irak-Suriye tezkeresi için konuştu.

Tezkereye destek veren partilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı, muhalefet partisine eleştiride bulunarak," Tarih, tezkereye hayır diyerek teröristlere can suyu olanları da affetmeyecektir." dedi. 

Yerel seçim ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla çok yönlü mücadele içerisinde olunduğunu söyledi. 

Yerel seçim mesajı veren Erdoğan seçmene seslenerek, "  Muhalefetin elinde ızdırap çeken belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştıracağız. " ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106653/erdogan-tezkereye-hayir-diyeni-tarih-affetmeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.