Hamas, BM ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırdı

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne ilişkin iddialarını reddeden Hamas, "İsrail'in, Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni askeri amaçlarla kullandığı yönündeki açıklamaları asılsız iddialardır, bunları kesinlikle reddediyor ve hastanenin hedef alınmasına zemin hazırladığı konusunda uyarıyoruz… İsrail'in sağlık sistemini bombalama ve yok etme çılgınlığını, halkımıza yönelik saldırganlığını ve insanlığı utandıran bu suçlarını durdurmak için BM ile Arap ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırıyoruz" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 20:17
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 20:23
Hamas, BM ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırdı
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas, Gazze'de bulunan ve binlerce yaralı ile sivilin tedavi gördüğü Şifa Hastanesi'nin "terör eylemleri için kullanıldığı" yönündeki İsrail iddialarını sert bir dille reddetti. Ayrıca, bu tür iddiaların tehlikeli olduğunu ve uluslararası toplumu harekete geçirmesi gerektiğini belirtti.

Hamas tarafından yapılan resmi açıklamada, "İsrail'in Şifa Hastanesi hakkında ortaya attığı iddialar tamamen temelsizdir. Bu tür asılsız suçlamaları kınıyor ve hastanenin saldırıya uğraması ihtimaline karşı uyarıda bulunuyoruz." denildi.

Açıklamada, hastanenin hiçbir şekilde askeri faaliyetler için kullanılmadığı ve içerisinde Hamas liderlerinin bulunmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, "İsrail'in bu tür iddialarla Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırılarını meşrulaştırmaya çalıştığını ve bu iddiaların, 40 binin üzerinde insanın sığındığı bu önemli sağlık merkezinin hedef alınmasına zemin hazırlayabileceğini" vurgulandı.

Hamas, uluslararası toplumu, özellikle Birleşmiş Milletler, Arap ve İslam ülkelerini, İsrail'in bu tür saldırılarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.