BM: Şifa Hastanesi vurulursa uluslararası hukuk ihlal edilecek

İsrail'in Şifa Hastanesi’ni hedef göstermesi sonrası BM’den yapılan açıklamada, “Sağlık tesislerine yönelik herhangi bir saldırı uluslararası insancıl hukukun ihlali olacaktır" denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 20:40
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 20:45
BM: Şifa Hastanesi vurulursa uluslararası hukuk ihlal edilecek
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'nin İsrail tarafından hedef alınmasına ilişkin, "Sağlık kuruluşlarına saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır." ifadesini kullandı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, AA'nın "Dünya Sağlık Örgütü'nün Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olarak nitelendirdiğini, hastanenin yaralılar, kanser hastaları ve bebeklerle dolduğunu, hatta bazılarının hastane bahçesine ve koridorlarına sığındığını belirttiğini" hatırlatarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hastanenin Hamas tarafından askeri amaçla kullanıldığına dair iddialarını sordu.

Dujarric, bu hastanenin BM tarafından işletilmediğini belirtti ve İsrail'in bu iddialarını doğrulama yetkilerinin olmadığını ifade etti. Ancak, "Sağlık kuruluşlarına yönelik saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır." şeklinde net bir açıklamada bulundu.

İsrail, Şifa Hastanesi'ni tehdit etti

İsrail ordusu, Gazze'de insani durumun giderek kötüleştiği bir dönemde, binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alabileceğini belirtti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bir basın toplantısında, Gazze'nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi'nde Hamas'ın eylemler gerçekleştirdiğini iddia etti ve "Hastaneler terör eylemleri için kullanıldığında, uluslararası hukuk gereği koruma haklarını kaybederler." dedi. Hagari, bazı ses kayıtları ve grafiklerle hastanenin Hamas tarafından bir üs olarak kullanıldığını iddia etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.