İsrail hasta ve yaralıları idam etmek istiyor

Gazze'deki hükümet, “İsrail'in Şifa Hastanesi'ne ilişkin iddiaları ve grafikleri düzmecedir, Gazze'nin en büyük sağlık kompleksini tehdit etme noktasına gelmesini beklemiyorduk.” açıklaması yaptı. Açıklamada, “İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik tehdidi, binlerce hasta ve yaralı için idam cezası verilmesi anlamına gelir.” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ekim 2023 22:32
GÜNCELLEME
27 Ekim 2023 22:37
İsrail hasta ve yaralıları idam etmek istiyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze yönetimi, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik tehditlerinin binlerce hasta ve yaralı için büyük bir tehlike oluşturduğunu ifade etti.

İsrail ordusunun, Gazze'de bulunan ve binlerce yaralı ile sivilin tedavi gördüğü Şifa Hastanesi'ni "terör eylemleri için kullanılıyor" iddiasıyla gündeme getirmesinin ardından Gazze hükümetinin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Maruf, "İsrail'in bu hastaneyi hedef alması, burada tedavi gören binlerce hasta ve yaralı için büyük bir risk oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Maruf, İsrail'in hastane hakkındaki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Bu tür iddialar, gerçek dışı ve inandırıcılıktan uzak. Binlerce sağlık çalışanının, hastanın ve sığınmacının bulunduğu bu büyük sağlık merkezini tehdit etmeleri kabul edilemez." dedi.

Maruf ayrıca, "İsrail'in ortaya attığı bu iddialar, Filistin halkına karşı süregelen saldırıların bir parçasıdır." ifadesini kullandı ve İsrail ordusunun hastane çevresinde herhangi bir Hamas üyesini öldürmediğini belirterek, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Daha önce İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nin terör eylemleri için kullanıldığını iddia etmişti.

Basın açıklamasının sonrasında, Selame Maruf, uluslararası medya temsilcilerini, aralarında AA muhabirinin de bulunduğu bir grupla birlikte hastanenin tesislerini gezdirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.