Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması çağrısına ABD’den açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” çıkışı sonrası yükselen “Türkiye NATO’dan çıkarılsın” çağrıları ABD’ye soruldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Ekim 2023 00:11
GÜNCELLEME
31 Ekim 2023 00:15
Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması çağrısına ABD’den açıklama!
MP
Mevlüt Peker Editör

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas hakkındaki ifadeleri uluslararası arenada geniş yankı buldu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılma taleplerine yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi NATO'nun "kıymetli" bir üyesi olarak nitelendirerek, ittifakın daha da güçlendirilmesi için Ankara ile işbirliği yapacaklarını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığına dair ifadelerinin ardından gelen NATO'dan çıkarılma taleplerine, "Türkiye, fikir ayrılıklarımıza rağmen NATO için kıymetli bir ortaktır." şeklinde cevap verdi.

Miller, Ankara ile ittifakı daha da güçlendirmek için çalışacaklarını belirtti ve İsveç'in NATO'ya katılım sürecine dikkat çekti.

Miller, "Türkiye ile NATO'yu daha da güçlendirmek adına işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz." dedi ve bu işbirliğinin İsveç'in NATO'ya hızla katılmasını da içereceğini belirtti.

Miller, Türkiye ile geçmişte de bazı anlaşmazlıklar yaşadıklarını, ancak Türkiye'yi hala etkili ve olumlu bir NATO üyesi olarak gördüklerini ifade etti.

Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamalarına da değinen Miller, "Hamas'ın bir terör örgütü olduğu konusundaki görüşümüz açık ve nettir." şeklinde konuştu.

Daha önce, Florida Senatörü Rick Scott, Erdoğan'ın Hamas ifadelerinin ardından NATO'nun Türkiye'nin üyeliğini yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.