Zorunlu deprem sigortası nedir?

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak, deprem riskine karşı konutları korumak için önemlidir. Bu sigorta, deprem sonrasında maddi kayıpların karşılanmasına yardımcı olarak, yaşam standartlarının korunmasına katkı sağlar. Peki zorunlu deprem sigortası nedir? Avantajları nelerdir? Haberimizde...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
31 Ekim 2023 12:02
GÜNCELLEME
31 Ekim 2023 12:20
Zorunlu deprem sigortası nedir?
HM
Haber Merkezi Editör

Zorunlu deprem sigortası, deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşları depreme karşı korumak amacıyla çıkarılan bir sigorta türüdür. 

Bu sigorta, depremin ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, konutları güvence altına alır.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiye'de bulunan tüm konutlar için zorunludur. Bu sigorta, konutun yapısal olarak sağlamlığı ile ilgili bir sigorta değildir. Depremin doğrudan neden olduğu maddi zararları karşılar.

Zorunlu deprem sigortası, her yıl yenilenen bir sigortadır. Sigorta poliçesinin yenilenmesi için, sigorta şirketine başvuru yapılması gerekir.

Zorunlu deprem sigortası, konut sahiplerine aşağıdaki avantajları sağlar:

  • Deprem riskine karşı koruma sağlar.
  • Deprem sonrasında maddi kayıpların karşılanmasını sağlar.
  • Yaşam standartlarının korunmasına yardımcı olur.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için, sigorta şirketlerinin internet siteleri veya çağrı merkezleri üzerinden başvuru yapılabilir. Ayrıca, sigorta şirketleri aracılığıyla acentelere de başvuru yapılabilir.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak için gerekli belgeler şunlardır:

  • Konut tapusu fotokopisi
  • Konut planı
  • Konutun bulunduğu evin fotoğrafları
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.