Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddialarla ilgili açıklama yaptı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldığı'' iddiası manipülasyondur'' açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
01 Kasım 2023, Çarşamba - 08:15
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddialarla ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi Üstün Cesaret Madalyası aldı" iddiasının manipülasyon olduğunu açıkladı. Bu iddia yıllardır dolaşımda olan bir yanıltıcı bilgiydi ve İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ile yeniden gündeme gelmişti.

Merkez, bu iddiaya dayanak gösterilen görüntülerin açıkça manipülasyon içerdiğini ve yanıltıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Umursama Cesaret Ödülü", Holokost (Yahudi soykırımı) döneminde Yahudileri kurtaran kişileri onurlandırmak amacıyla verilen bir ödül olduğunu belirtti.

Bu ödül, 2005 yılında Türk diplomatlarının Holokost sırasında bazı Yahudileri soykırımdan kurtarmaları nedeniyle takdim edilmiştir. 2014 yılında benzer bir konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, bu ödülün Türk diplomatlar adına verildiği ve Türk diplomatlarının anısını onurlandırmak amacı taşıdığı ifade edilmiştir. Aynı şekilde, 2011 yılında ödüle Jan Karski adı verilmiştir, ki kendisi 2. Dünya Savaşı sırasında görev yapmış olan Polonyalı bir diplomat olarak bilinir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2107823/dezenformasyonla-mucadele-merkezi-o-iddialarla-ilgili-aciklama-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.