Refah Sınır Kapısı açıldı!

İsrail, Mısır ve Hamas, Refah Sınır Kapısının açılması için anlaşma yaptı. Sınır kapısının açılması sonrası Gazze'deki yaralı vatandaşlar Mısır'a tahliye edilmeye başlandı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
01 Kasım 2023 11:06
GÜNCELLEME
01 Kasım 2023 12:01
Refah Sınır Kapısı açıldı!
HM
Haber Merkezi Editör

İsrail-Hamas çatışmalarının 26. günü.

İsrail ile Filistin arasında çıkan çatışmalarda abluka altına alınan Gazze kenti için birçok ülkeden tıbbi ve gıda yardımı yapıldı ancak Refah Sınır Kapısı kapalı olduğu için yardımlar ulaştırılamamıştı. 

20 Ekim tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri  Antonio Guterres Refah Sınır Kapısından dünyaya kapının açılması çağrısında bulunmuştu.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu garantör devletlerin aracılığı ile Refah Sınır Kapısı açıldı.

Günlerce kapıda bekleyen yüzlerce tır bölgeye tonlarca gıda ve tıbbi malzeme yardımı taşıdı.

Sadece yaralılar ve yabancı uyruklular geçiş yapabilecek 

İsrail, Mısır ve Hamas'ın aldığı ortak karar ile açılan Refah Sınır Kapısından yaralılar Gazze'den Mısır'a tahliye ediliyor.

Anlaşmaya, yabancı pasaportlular da dahil edildi. Refah Sınır Kapısından yaralılarla beraber yabancılar da Gazze'den çıkış yapacak.

Ne olmuştu?

Hamas'ın 7 Ekim tarihinde İsrail'e yöenlik başlatmış olduğu Aksa Tufanı isimli operasyonu sonrası İsrail ile Filistin arasında çatışmalar başladı. İsrail ile Hamas arasında ki çatışmaya birçok İslami cihat örgütü dahil olurken İsrail doğrudan sivilleri hedef alarak savaş suçu işledi. 

İsrail'in Filistin'de bulunan Gazze kentini ablukaya alması ile birlikte elektrik ve yakıtını kesti. Hastanelerin jeneratörle çalıştığı kentte 8 binden fazla sivil hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.