İsrail, Gazze’nin dünya ile bağlantısını kesti

Uluslararası Af Örgütü’nden yapılan açıklamada, “Gazze halkı tam bir iletişim kesintisi içinde sıkışıp kalmış durumda” denildi.
Mevlüt Peker
|
01 Kasım 2023, Çarşamba - 19:59
İsrail, Gazze’nin dünya ile bağlantısını kesti

Uluslararası Af Örgütü, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere yönelik iletişim engellerine dikkat çekti.

Londra merkezli bu örgüt, X platformu üzerinden yaptığı duyuruda, "Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, zorlu bir kuşatma altında iken şu anda ciddi bir iletişim sorunuyla karşı karşıya." şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu duyuruda, Gazze'ye yönlendirilen insani yardımların, telekomünikasyon ve internet altyapısını onarmak adına gerekli ekipmanları da kapsaması gerektiği vurgulandı. Gazze'de yaşanan iletişim sorununun, sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırılar ve sivil altyapının büyük bir kısmının zarar görmesinin sonucunda ortaya çıktığına dikkat çekildi. Ayrıca bu iletişim sorununun, acil durum hizmetlerinin etkilenmesine, Gazze'deki insanların dış dünya ile iletişim kuramamasına ve hak ihlallerinin kaydedilmesinde yaşanan zorluklara sebep olduğu belirtildi.

Duyuruda, Gazze Şeridi'nde ve İsrail'de devam eden çatışmalara karışan tüm taraflara "derhal ateşkese geçilmesi" çağrısında bulunuldu.

Gazze'de iletişim altyapısı tam anlamıyla çöktü

Filistin'in önde gelen telekomünikasyon firması olan Paltel, Gazze Şeridi'nde iletişim ve internetin tamamen durduğunu bildirdi.

Firma, X platformu üzerinden yaptığı duyuruda, "Gazze Şeridi'nde uluslararası ağa erişimin tekrar kesilmesi sonucu, iletişim ve internet hizmetlerinin tamamıyla durduğunu üzülerek belirtmek isteriz." şeklinde bilgi verdi.

Daha önce, 27 Ekim'de İsrail'in saldırıları sonrası Gazze'de yaşanan iletişim ve internet kesintisinin kademeli olarak onarıldığı Paltel tarafından açıklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2107962/israil-gazzenin-dunya-ile-baglantisini-kesti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.