Dilan Polat soruşturmasında flaş gelişme: MASAK 1 milyar TL'lik işlem hacminin kaynağını inceliyor.

Dilan Polat'ın kozmetik ve sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar TL'lik işlem hacmine ulaştığı belirlenirken MASAK bu işlem içerisinde kara paranın izini sürüyor. MASAK Raporu davanın yönünü belirleyecek.
Ersin Küçükbarak
|
27 Mayıs 2024, Pazartesi - 10:06
Dilan Polat soruşturmasında flaş gelişme: MASAK 1 milyar TL'lik işlem hacminin kaynağını inceliyor.

Lüks hayatlarıyla sosyal medyada fenomene dönüşen Alan ve Engin Polat çifti hakkındaki kara para aklama iddialarının de içinde yer aldığı soruşturma devam ediyor.

Şüphelilere ait şirketlerin de arasında bulunduğu 60 şirket ve gerçek kişinin ticari faaliyetlerini mercek altına alan savcılık detaylı bir inceleme yaptı.

Şirketlerin ticari faaliyetlerine yakın takip

İncelemede, üçüncü kişi konumunda olup şirketlere fatura kesenler de dikkatle incelendi.

Ünlü bir online satış platformunun 2021-2023 yılları arasında Dilan Polat LTD. şirketine milyonlarca liralık 'Influencer' ödemesi yaptığı belirlenirken Dilan Polat Güzellik Merkezi'nin de yine aynı satış platformu üzerinden kendi kozmetik ürünlerinin satışından milyonlarca TL kazandığı anlaşıldı.

1 milyar liralık işlem araştırılıyor

Dilan Polat'ın güzellik merkezine ait kendi sitesinden de milyonlarca liralık ürün satışı yaptığı bilgisi soruşturma dosyasına girdi.

Influencerlık ücreti ile birlikte toplam işlem hacminin 1 milyar liraya ulaşması dikkati çekti.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; kazançlar, Engin ve Dilan Polat'ın kendisi ve akrabaları üzerinde kurdukları onlarca şirket arasında gezdirildikten sonra nakit çekim yapılarak Engin Polat'ın yetkili ve sahibi olduğu şirkete elden yatırıldı.

MASAK devrede

Şüphelilerin mal varlıkları ile mali durumunun uyumsuz olduğu saptaması da yapıldı.

Toplam hacmi  1 milyar lirayı bulan paranın ne kadarının gerçek ticari kazanımdan kaynaklandığı, içerisinde aklanan kara para olup olmadığı MASAK'ın hazırlayacağı nihai raporla ortaya çıkacak.

Yasa dışı bahisten elde edilen gelirlerin şüphelilere ait şirketlerce aklanıp aklanmadığı konusunda da titiz bir araştırma yapılıyor.

Savcılığın, bu iddialar hakkında  ilgili kurumlarla yazışmalar yaptığı öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140407/dilan-polat-sorusturmasinda-flas-gelisme-masak-1-milyar-tllik-islem-hacminin-kaynagini-inceliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.