İsrail, Şifa Hastanesi yerleşkesini vurdu

Katil İsrail ordusu, savaş suçu işlediği Gazze'de binlerce hasta, yaralı ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi’nin yerleşkesine ait giriş bölümünü vurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Kasım 2023 19:12
GÜNCELLEME
03 Kasım 2023 19:14
İsrail, Şifa Hastanesi yerleşkesini vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

İşgalci İsrail’in katil ordusu, tam kuşatma uyguladığı ve dünyanın gözü önünde onlarca savaş suçu işlediği Gazze'de binlerce yaralı, hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesine ait giriş bölümünü vurdu. Gazze Sağlık Sözcüsü ise İsrail ordusunun Refah kara geçişine ulaşmak için güneye gitme hazırlığı yapan ambulansları vurması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının bulunduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, tam abluka ve kuşatma uyguladığı Gazze'de binlerce hasta ve yaralının bulunduğu, sivillerin de sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu bildirmişti.

Ambulanslar yaralıları hazırlıyordu

Gazze'de Şifa Hastanesi önünde yaşanan trajik olay, Mısır'a sevk edilmek üzere yaralıları taşıyan ambulansların hareket halindeyken İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıyla karanlık bir dönemece girdi.

Bu saldırı, ambulanslara ciddi zararlar verirken, Gazze'nin zaten ağır yaralı olan sağlık hizmetlerine bir darbe daha indirdi.

Acil Yardım araçlarına saldırı

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın yetkilisi Eşref el-Kudra, kentin merkezindeki Şifa Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in insani yardım çabalarını sabote ettiğini ifade etti.

Kudra, "İsrail güçleri, Mısır'a tedavi için sevk edilen yaralıları taşıyan ambulansların geçiş güzergahı olan Refah Sınır Kapısı yakınlarında saldırıya uğradı. Bu menfur saldırı sonucunda can kayıpları ve yaralanmalar meydana geldi." şeklinde konuştu.

Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze'nin sahil şeridinde yer alan Reşid Caddesi üzerinde iki farklı noktada ambulansları hedef aldığını ve bu ambulansların da yaralıları Refah Sınır Kapısı'na taşıdığını belirtti.

Daha önce Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, birçok yaralının tedavi için Mısır'a nakledileceği ve bu nakil işleminin ambulanslarla gerçekleştirileceği bildirilmişti. Bu saldırılar, yaralıların tedaviye ulaşma umudunu da zedelemiş oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.