İsrail ordusu, 3 hastanenin de çevresini vurdu

İsrail ordusu, Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin çevresini vurdu. Şifa Hastanesi’nde ilk belirlemelere göre 13 ölü, 26 yaralı var.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
03 Kasım 2023 21:00
GÜNCELLEME
03 Kasım 2023 21:13
İsrail ordusu, 3 hastanenin de çevresini vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

Savaş suçu işlemeye devam eden İsrail ordusu, Şifa Hastanesi yerleşkesini, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin ise çevresini vurdu. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırısında ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı. Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada, “Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük.” denildi.

Şifa Hastanesi

Gazze'de yaşanan çatışmaların ortasında, sağlık hizmetlerinin de hedef alındığına dair acı haberler gelmeye devam ediyor. İsrail ordusunun, Gazze'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Şifa Hastanesi'nin girişine düzenlediği saldırı, can kayıplarına yol açtı.

Saldırının zamanlaması ise, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunun hareket etmeye hazırlandığı bir sırada gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda, yaralıları taşıyan ambulanslar ciddi hasar gördü.

Gazze'de hastaneler savaşın gölgesinde

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nin yanı sıra Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi çevresine de saldırı düzenlediği ifade edildi. Bu saldırılar sonucunda ölüm ve yaralanmaların meydana geldiği belirtildi.

Ambulans konvoyuna saldırı: Yaralılar hedefte

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun insani yardım çabalarını baltaladığını vurguladı. Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmaya çalışan ambulans konvoyuna saldırdı. Maalesef saldırıda ölü ve yaralılarımız var." şeklinde konuştu.

Kudra, İsrail ordusunun Gazze'nin sahil yolunda bulunan Reşid Caddesi'nde de ambulansları hedef aldığını, bu ambulansların da Refah Sınır Kapısı'na yaralı taşıdığını aktardı.

Daha önce Gazze Sağlık Bakanlığı, birçok yaralının tedavi için Mısır'a götürüleceğini ve bu amaçla ambulansların Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıkacağını duyurmuştu. Ancak bu insani girişim, İsrail saldırılarıyla sekteye uğramış görünüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.