Yılmaz Tunç'tan Atalay ve Şardan açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkemenin Can Atalay ve gazeteci Tolga Şardan kararına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, " Takdir Anayasa Mahkemesinin." dedi.
Onur Çetinkaya
|
07 Kasım 2023, Salı - 13:30
Yılmaz Tunç'tan Atalay ve Şardan açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması İşlemleri Değerlendirme Çalıştayı'nın ardından   Milletvekili Can Atalay, dezenformasyon yasası ve Gazeteci Tolga Şardan hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne sunulan mütalaa ile ilgili açıklama yapan  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,"Can Atalay ile ilgili olarak verilen ihlal kararı İlk Derece Mahkemesi’ne gönderildi. İlk Derece Mahkemesi de kendi yargılama süreci içerisinde konunun Yargıtay tarafından değerlendirme yapması gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Şimdi Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararını bekleyeceğiz" dedi.

MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu "yargı raporu’nda neler var?’ başlıklı yazısı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan  Gazeteci Tolga Şardan'ın tahliyesine ilişkin konuşan Tunç, "Bunlar yargının yaptığı soruşturmalardır. Yargı, tarafsız ve bağımsız bir şekilde kararlarını verir. Gelinen noktada yargının verdiği karara saygı duymak gerekir. Bu soruşturmalarda tutuklama da tahliye de gerçekleştirilebiliyor. Yargının takdirinde olan bir husus" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108816/yilmaz-tunctan-atalay-ve-sardan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.