Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Yargıtay'ı sert eleştirdi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebini reddetti ve Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararını veren üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuk çevrelerinde büyük bir tartışma başlattı. İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yaşananları 'vahim bir hukuk skandalı' olarak nitelendirdi.
Zeliha Demirci
|
08 Kasım 2023, Çarşamba - 21:39
Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Yargıtay'ı sert eleştirdi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebini reddederken, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunarak yargı sistemi içinde nadiren rastlanan bir duruma sebep oldu. İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, gelişmeleri sert dille eleştirdi. 

Zorlu'nun açıklamasında, "100 yıllık Cumhuriyetimizde, maalesef, vahim bir hukuk skandalı daha yaşanmıştır," sözleriyle duruma tepkisini ortaya koydu.

Zorlu, şöyle devam etti: " Yargıtay, Can Atalay hakkında hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Oysa AYM kararları yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.

Yargıtay’ın AYM kararına uymaması hukuken izah edilemezken AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması “Artık Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmadığı” anlamına gelir. Ne yazık ki mahkemeler vasıtasıyla hak, hukuk, adalet tesis edilmediği gibi siyasi iktidar eliyle ülkenin adalet kalelerine darbe vurulmaktadır.

Bu karar kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığını bir kez daha rafa kaldırma girişimidir. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve devletin de mahkemelerin de meşruiyet kaynağı Anayasamızdır. İktidarın gücünü pekiştirmek için hukuku bir araç olarak kullanmasına, AYM’yi itibarsızlaştırmasına ve mahkemeler eliyle gövde gösterisinde bulunmasına izin vermeyeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2109012/prof-dr-kursad-zorlu-yargitayi-sert-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.