Ankara'da halk otobüslerine yeniden gelir desteği verilecek

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisinin özel halk otobüsü işletmecilerine ücretsiz yolcularla ilgili gelir desteği verilmesi kararına teşekkür etti.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2023, Perşembe - 05:50
Ankara'da halk otobüslerine yeniden gelir desteği verilecek

TÖHOB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından imzalanan başkanlık yazısının, belediye meclisindeki tüm parti gruplarının oylarıyla kabul edildiğini açıkladı.

Kara, Ankara'da faaliyet gösteren özel halk otobüs işletmecilerine, ücretsiz taşıdıkları her yolcu başına gelir desteği ödeneceğini belirtti. Daha önce, 20 farklı gruptaki serbest kart sahiplerine her ay sadece 1 ile 4 arası günlerde ücretsiz yolculuk hakkı verildiğini hatırlattı.

Kara, "Ankaralı halkımıza müjde! Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla artık 25 ilçede hizmet veren özel halk otobüslerimize vatandaşlarımız sınırsız bir şekilde binebilirler. Bu karar için Sayın Mansur Yavaş ve meclis üyelerine, esnafımız adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Aynı zamanda, ücretsiz yolcu taşıma uygulamasının artık sona erdiğini ve ücretsiz kart sahiplerinin artık bu otobüslere binmeye devam edebileceklerini ifade etti. Kara, "Ücretsiz kartı olan vatandaşlarımız şimdi otobüslere binebilirler. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kart sahipleri adına gelir desteği sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2109048/ankarada-halk-otobuslerine-yeniden-gelir-destegi-verilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.