Erdoğan," İsrail savaş suçu işliyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"ne katılmak üzere gittiği Suudi Arabistan dönüşü önemli açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
12 Kasım 2023 13:15
GÜNCELLEME
12 Kasım 2023 13:39
 Erdoğan,'' İsrail savaş suçu işliyor''
O
Onur Çetinkaya Editör

Suudi Arabistan'a giden Erdoğan, gündeme dair konuştu.

İsrail'in savaş suçu işlediğini belirten Erdoğan, Batı'nın İsrail'e baskısının artması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin garantör ülke olması konusunda hazır olduğunu bir kez daha yineleyen Erdoğan, diplomasi trafiğinin yoğunlaşacağını belirtti.

Hamas'ın terör örgütü olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği, Hamas'a İsrail gibi bakıyor, Hamas Filistin'de seçimlerin galibidir" dedi.

Türkiye'nin Ortadoğu ve  Doğu Akdeniz'de kilit ülke konumunda olduğunu belirten Erdoğan, "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken daha yeni buradaydı. Herhalde bizi bundan sonra Biden ağırlar. Benim Biden'ı aramam şık olmaz. " diye konuştu.

Erdoğan'dan AYM- Yargıtay açıklaması

Yani bireysel başvuruyla ilgili yasal düzenlemeye gitmek zor bir olay değil. Bütün iş Cumhur İttifakı'nın alacağı karara bağlı, atacağı adıma bağlı. Fakat bireysel başvuruyu hallettikten sonra iş bitmez. Bundan sonra bu bireysel başvurunun dayandığı kapı neresi olacak? Yine Anayasa Mahkemesi olacak. Önce Anayasa Mahkemesi’nin buna hazır hale gelmesi lazım Yargıtay Başkanı'yla zaten görüştük. Anayasa Mahkemesi Başkanı’yla da gerekmesi halinde görüşürüz. Görüşmemek diye bir şey söz konusu değil.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.