Babacan'dan Anayasa çıkışı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın yeni anayasa açıklamasına değindi. Babacan, "Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin" dedi.
Onur Çetinkaya
|
16 Kasım 2023, Perşembe - 14:24
Babacan'dan Anayasa çıkışı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sivil bir anayasanın olması gerektiği vurgusu yaptı.

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde tartışma konusu olan yeni anayasaya dair konuştu, Erdoğan ve Bahçeli'nin sözlerini değerlendirdi.

" Bahçeli, bu ülkenin yaşadığı her krizin ortağı olmuştur"

Devlet ciddiyetinin, millet sorumluluğunun en ufak bir kırıntısına sahip olan bir insan, böyle laflar edemez diye konuşan Babacan,  Sayın Bahçeli, bu ülkenin yaşadığı her krizin ortağı olmuştur. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için ise," Cumhurbaşkanı çıkıp, önce AYM'ye karşı açık tutum alıyor arkasından da hakemliğe soyunuyor. Buradan Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum. Siz sporu takip edersiniz, havadayken tuttuğu takımı ilan edip, ayakları karaya bastığında hakem olmaya heveslenen birisine dünyanın neresinde hakemlik yaptırırlar. Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz" diye konuştu.

"Bizden destek beklemeyin"

Babacan, AYM kararlarının, Yargıtay, Cumhurbaşkanı ve diğer tüm yargı organlarını bağladığını belirterek, "Şunu açıkça itiraf etmek istiyorum; mevcut Anayasa'yı tanımayanların, uymayanların yeni anayasa laflarına itibar etmemiz mümkün değildir. 'Yeni anayasa' diyerek bu milleti boşa oyalamayın. Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin. " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110372/babacandan-anayasa-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.