Amasra'daki maden faciasında ara karar açıklandı

Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin davada ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2023, Cumartesi - 07:44
Amasra'daki maden faciasında ara karar açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin yargılanan 23 sanığın davasında, mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Patlamada 43 işçi hayatını kaybetmiş ve 9 işçi yaralanmıştı.

Duruşmada, müşteki avukatları, maden ocağındaki sensörlerin işlevsiz olduğunu, eğitim eksiklikleri ve üretim baskısı gibi sorunların olduğunu savunarak tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Müşteki avukatları, iş güvenliği uzmanı ve bir başka sanığın da tutuklanmasını istedi.

Tutuklu sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ederek beraatlerini talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerini istedi ve tutukluluğun devamına karşı olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ayrıca, 6. duruşma öncesinde maden mühendislerinden oluşan 5 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturulacak ve bu heyetle maden ocağında keşif yapılıp yapılamayacağı değerlendirilecek. Duruşma, kalan tanıkların dinlenilmesi için ertelendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110563/amasradaki-maden-faciasinda-ara-karar-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.