ATO Başkanı Travel Expo Ankara'da konuştu

ATO Congresium'da 6.’sı düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Ankara Masası'nın sorularını yanıtlayan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, "Ankara’mız üstü örtülü bir hazinedir. Ankara'mızın üstündeki örtüyü kaldırmakla ilgili biz bir gayretin içindeyiz. dedi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2023, Pazar - 16:47
ATO Başkanı Travel Expo Ankara'da konuştu

Travel Expo Ankara 4. ve son gününde değerleri konuklarını ağırladı.

ATO Congresium'da 6.’sı düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda birbirinden değerli konuklar Ankara turizmine ilişkin görüşlerini paylaşıyor.

Fuara çevre illerden belediye başkanları, valiler, üniversite rektörleri ve profesörler de katılım sağladı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran Ankara Masası'na konuştu.

Fuar alanı konusunun görüşlerini ifade eden ATO Başkanı Baran, "Fuar alanı en kıymetli işlerimizden birisi. şuanda Akyurt’ta yüzde 35’i tamamlanmış durumda. Sayın başkanımızla 7 ortağız bu işin içinde bir iki problemimiz var ama yakın zamanda sonuçlanacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

"Şehir merkezinden havaalanına metro demek her şey demek"

Ankara'nın merkezinden havaalanına metro yapılacak olmasının önemine değinen Gürsel Baran, "Havaalanına metro konusu çok önemli. Metro konusunun kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. Burası başkent. Şehir merkezinden havaalanına metro demek her şey demek. Bunun da çözümü ile ilgili bir gayretin içindeyiz." ifadelerini kullandı.

" Stadın şehre katkısı inanılmazdır"

ATO Başkanı Baran,  başkentte stat yapımının gecikmesine dikkat çekerek, "Bu şehirde yaklaşık 30 yıldır milli maç oynanmıyor. Şuanda stadımız yok. Yapım inşaatı devam ediyor yaklaşık 2 yıl içinde de bitecek. buralara kadar kalmamalıydı burası başkent. , Geçen ay ki maçta İstanbul’a 300 400 milyon kadar bir girdi oldu. Stadın şehre katkısı inanılmazdır. "diye konuştu.

“Ankara’mız üstü örtülü bir hazinedir"

Ankara'nın dünya ülkeleri arasında değerli bir yere sahip olduğunu vurgulayan  ATO Başkanı, "Ankara’mız üstü örtülü bir hazinedir. Ankara'mızın üstündeki örtüyü kaldırmakla ilgili biz bir gayretin içindeyiz. Birkaç aylık bir mücadelemiz oldu. Polatlı Gordiyon uluslar arası kalıcı miras listesine girdi. Riyad'daydık oylamada. Birkaç aylık mücadelemizin sonunda geçici miras listesinden Aslanhane Camii’miz ve Polatlı’daki Gordion’u kalıcı miras listesine aldırdık. Ve de oylamaya girdi Riyad’da. İlk kez Ankara’dan iki tane eser kalıcı miras listesine girdi. Biz Ankara Ticaret Odası olarak Ankara’ya katkı sağlayacak her şeyin içinde varız" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110727/ato-baskani-travel-expo-ankarada-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.