Ertaç Özbir kimdir?

Kaleci mevkiinde görev alan Türk millî futbolcu ve Süper Lig takımlarından Adana Demirspor'da oynayan Ertaç Özbir kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 15:37
GÜNCELLEME
20 Kasım 2023 15:40
Ertaç Özbir kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Adana'nın yetiştirdiği yeteneklerden biri olan Ertaç Özbir, Türk futboluna kaleci mevkiinde önemli katkılarda bulunmaktadır. 25 Ekim 1989'da Adana'da doğan milli futbolcu, şu anda Süper Lig takımlarından Adana Demirspor'un kalesini korumaktadır.

Futbolculuk Kariyeri

Ertaç Özbir, futbol kariyerine Sincan Belediyespor'da başlamış ve ardından Beypazarı Şekerspor altyapısına geçmiştir. 2007 yılında profesyonelliğe adım atan Özbir, genç yaşına rağmen Beypazarı Şekerspor'un as takımında düzenli olarak forma giyme başarısı gösterdi. Bu performansıyla dikkat çeken genç kaleci, 2010-11 sezonunda Süper Lig ekibi Kasımpaşa'ya transfer oldu.

Kasımpaşa formasıyla Süper Ligdeki ilk maçına 3 Ekim 2010 tarihinde çıkan Ertaç, özellikle 2014-15 sezonunda gösterdiği üstün performansla takımının vazgeçilmezi haline geldi. Sezon sonunda Yeni Malatyaspor'a transfer olan başarılı kaleci, 2022 yaz transfer döneminde Adana Demirspor'a katılarak Süper Lig'de kariyerine devam etti.

Millî Takım Kariyeri

Türkiye U-21 millî takımına bir kez çağrılan Ertaç Özbir, bu kategoride görev almasa da performansıyla milli takımın radarına girmeyi başardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.