Murat Köse'den Mansur Yavaş'a metro tepkisi!

Mansur Yavaş'ı metro vaadi üzerinden eleştiren Murat Köse, "58 kilometre metro sözü vermişti. Bir arpa boyu yol alamadı. Sadece metronun animasyonunu yapabildi. Şimdi de yalan üstüne yalan söyleyerek kendi ayıbını, kendi eksiğini örtmeye çalışıyor." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 16:34
GÜNCELLEME
20 Kasım 2023 17:29
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a metro tepkisi!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın 15. birleşimi gerçekleştirildi. 

Söz alarak kürsüye çıkan Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti ABB Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı ''58 kilometre metro vaadi" üzerinden eleştirdi. 

"Sayın Mansur Yavaş burada olsaydı kendisine hitap etmek isterdim. Ama maalesef yine kaçtı." diyen Murat Köse, şöyle devam etti;  

"Yalan üstüne yalan söyleyerek kendi ayıbını, kendi eksiğini örtmeye çalışıyor"

"58 kilometre metro sözü vermişti. Bir arpa boyu yol alamadı. Sadece metronun animasyonunu yapabildi. Şimdi de yalan üstüne yalan söyleyerek kendi ayıbını, kendi eksiğini örtmeye çalışıyor. Neymiş; Ulaştırma Bakanlığı'na yazı yazmışta onlar izin vermemişte... Filan da, fiş mekân da böyle gidiyor. Ben buradan sormak istiyorum. Çubuk metrosu içinde yazdınız mı?"

"Mansur Yavaş, 2019 seçimlerinde nasıl uçmuş herkes görsün istiyorum"

Murat Köse, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık bütçesini topladığınızda, ancak 58 kilometre metro yapabiliyorsunuz. Böyle bir şey olma durumu yok. Sadece 5 yıllık bütçeyi metroya ayırma gibi bir durum olabilir mi? Öyle bir şey olsa Ankara felç olur zaten. İşte bunlar gerçekler. Rakamlar asla yalan söylemez. Mansur Yavaş'ın 58 kilometre metroyu öz kaynak ile yapma vaadi sözü ne kadar afaki, hayali, uçuk bir vaat olduğunu ortak koymuş olduk. Mansur Yavaş, 2019 seçimlerinde nasıl uçmuş herkes görsün istiyorum. Böylece sayın Mansur Yavaş'ın öz kaynak ile 58 kilometre metro ile sözünün baştan uçuk ve hayali olduğunu da ortak koymuş olduk." dedi. 

AK Parti ABB Grup Başkanvekili Murat Köse, şöyle devam etti; 

"Biz engellesek, bütçenin yarısı kadar bir borcu, krediyi Meclis'ten geçirir miyiz ya"

"Ortada metro falan yok. Sadece oda kötü bir şekilde çakma diyeceğimiz, sıradan, basit bir animasyon var. Hayal satmak tam da böyle olur işte. Mansur Yavaş kendi öz kaynağı ile metro yapamayacağını anlayınca 2022 yılında Meclis'ten 320 milyon Euro değerinde bir kredi kullanmak için izin istedi. 2022 yılında kredinin iznini Meclis'ten oy birliği ile geçirdik. Sonra sayın Cumhurbaşkanımız bu krediyi onayladı. İşte geldik burada büyük bir yalanınıza... Biz metroyu engelliyormuşuz. Biz engellesek, bütçenin yarısı kadar bir borcu, krediyi Meclis'ten geçirir miyiz ya!"

"Gerçeğinizle yüzleşiyorsunuz şu anda"

2022 yılı sonunda onayladığımız Metro kredisi üzerinden şu anda bir yıl geçti. Halen metroya başlayacaksınız. Hikaye, burada anlatıyorsunuz. İşte sizin gerçek hikayeniz bu. Yalanlar, algılar bir tarafa. Bu sizin gerçeğiniz. Gerçeklerin eninde, sonunda ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır. Gerçeğinizle yüzleşiyorsunuz şu anda."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.