Dani Alves'in cinsel saldırı için 9 yıl hapsi istendi

İspanya’nın Barselona kentinde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Dani Alves için 9 yıl hapis cezası istendi.
Mevlüt Peker
|
23 Kasım 2023, Perşembe - 20:01
Dani Alves'in cinsel saldırı için 9 yıl hapsi istendi

İspanya'nın Barselona şehrinde bir eğlence merkezinde gerçekleşen cinsel saldırı suçuyla bağlantılı olarak, Brezilyalı ünlü futbolcu Dani Alves hakkında 9 yıl hapis cezası talep edildi. 20 Ocak'tan bu yana cezaevinde tutulan Alves, bu olaydan dolayı ciddi bir hukuki süreçle karşı karşıya. Barselona Mahkemesi Savcılığı, toplanan deliller ve bilirkişi raporlarına dayanarak, Alves'in cinsel saldırı suçlamasıyla karşılaştığı bu davada 150 bin avro tazminat ile birlikte 9 yıl hapis cezası talep etti. Savcılık, Alves'in cezasını tamamladıktan sonra 10 yıl süreyle adli gözetim altında tutulmasını ve mağdur kadının bulunduğu yerlerden en az 1 kilometre uzakta kalmasını öneriyor.

Suçlamaların arka planı ve Alves'in tutuklanması

Bu suçlama, 30 Aralık 2022 gecesi Barselona'da bir diskotekte 23 yaşındaki bir kadına yönelik cinsel saldırı iddialarıyla başladı. Brezilyalı futbolcu Alves, 20 Ocak'ta Meksika'dan Barselona'ya dönüş yapmış ve hemen ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı. İlk ifadelerinde yalan söylediğini kabul eden ve ifadesini üç kez değiştiren 39 yaşındaki Alves, güvenlik gerekçesiyle Brains 1 Cezaevinden Brains 2 Cezaevine nakledildi. Olayın ardından Alves'in manken eşi Joana Sanz, Brezilyalı futbolcuyla ilişkisini sonlandırdığını açıkladı. Alves, Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi üst düzey takımlarda oynamış bir futbolcu olarak biliniyor. Cinsel saldırı suçlaması nedeniyle Meksika ekibi UNAM ile olan sözleşmesi feshedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111265/dani-alvesin-cinsel-saldiri-icin-9-yil-hapsi-istendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.