Kendrick Nunn kimdir?

Yunan Basket Ligi ve EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos'ta forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Kendrick Nunn kimdir?
Barış Yılmaz
|
27 Kasım 2023, Pazartesi - 11:25
Kendrick Nunn kimdir?

Amerikalı profesyonel basketbolcu Kendrick Nunn, Yunan Basketbol Ligi ve EuroLeague'in güçlü ekiplerinden Panathinaikos ile sezon sonuna kadar anlaştı. Nunn, kariyerine Illinois Fighting Illini ve Oakland Golden Grizzlies'ta üniversite basketbolu oynayarak başladı.

Nunn, Illinois Üniversitesi'nde üç sezon geçirdi ve 2013-14 sezonunda Big Ten All-Freshman takımına seçildi. Ancak, 2015-16 sezonu sonrasında Illini'den ayrıldı ve NCAA transfer kuralları nedeniyle bir sezon boyunca Oakland Üniversitesi'ne transfer olduktan sonra tekrar sahalara döndü.

Oakland'da geçirdiği senior sezonunda, üç sayı çizgisinin gerisinden yaptığı ortalama 4.47 isabetle Horizon League'in Yılın Basketbol Oyuncusu ödülünü kazandı. Bu başarı, ona NBA kapılarını araladı, ancak 2018 NBA Draftı'nda seçilemedi.

Nunn, 2018-19 sezonunu NBA G League takımlarından Santa Cruz Warriors ile geçirdikten sonra, 2019 yılında Miami Heat ile anlaştı. 2020 NBA Finals'e kadar ulaşan Heat'in önemli bir parçası oldu ve NBA All-Rookie First Team'e seçildi.

Los Angeles Lakers ile geçirdiği kısa süreli bir dönemin ardından, 2023 yılında Washington Wizards'a takaslandı. Ancak, kariyerine yeni bir ivme kazandırmak adına Yunanistan'ın güçlü takımlarından Panathinaikos ile anlaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111809/kendrick-nunn-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.