"Ankara'nın Bağları" Belgelendi

Yapımcılığını Güngör Makar'ın üstlendiği "Ankara'nın Bağları" belgeseli 11 Aralık'ta gösterime giriyor.
Canan Salman
|
28 Kasım 2023, Salı - 10:24
"Ankara'nın Bağları" Belgelendi

Canlı tanıklar ve onların anlattıkları üzerinden uzun süredir yapılan araştırma ve çekimler sonucunda her biri 30 dakikadan oluşan 4 bölümlük belgesel tamamlanarak gösterime hazır hale getirildi.  

Ressam İsmet Yılmaz'ın "Ankara Bağ Evleri" konulu suluboya resim sergisinin de açılışı gerçekleştirilecek.

Gençlik Parkındaki Ankara Kent Konseyi Salonu'nda ilk gösterimi yapılacak Ankara'nın Bağları belgeseli yanında, ressam İsmet Yılmaz'ın "Ankara Bağ Evleri" konulu suluboya resim sergisinin de açılışı gerçekleştirilecek.

Ankara'nın nasıl büyük ve zengin bir mirasa sahip olduğunu göstermek istiyoruz.

Ankara Kent Konseyi Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim meclis olarak ilgi alanımız sadece Ankara Kalesi ile sınırlı değildir. Eski Ankara'nın tarihi, kültürü, folklor değerleri ve güzellikleri de konularımız alanındadır. Bu konularla ilgilenen ve çalışmalar yürüten  vakıf, dernek, üniversite gibi her türlü kuruluşla iş ve çalışma birlikteliği yapıyoruz. Her platformda, her zeminde Kale'nin her anlamdaki değerini anlatarak, aslında ülkemizin ve Ankara'nın nasıl büyük ve zengin bir mirasa sahip olduğunu göstermek istiyoruz. Ankara'nın Bağları belgeseli de böyle bir çabanın ürünüdür."  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111930/ankaranin-baglari-belgelendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.