30 Filistinli esir serbest bırakıldı

İsrail hapishanelerindeki 30 Filistinli kadın ve çocuk, Hamas’ın 10 İsrailli esiri serbest bırakmasının ardından salıverildi. Gazze'den serbest bırakılan İsrailli 10 esir ise ülkelerine ulaştı.
Mevlüt Peker
|
28 Kasım 2023, Salı - 23:32
30 Filistinli esir serbest bırakıldı

İsrail ile Hamas arasında varılan bir esir takası mutabakatı çerçevesinde, İsrail hapishanelerinden 15'i kadın, 15'i çocuk olmak üzere toplam 30 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden açıklama

Filistin Esirler Cemiyeti'nin yaptığı yazılı açıklamada, serbest bırakılan esirlerin isim listesi de yer aldı. Bu liste, Filistin toplumu için önemli bir bilgi kaynağı olarak değerlendirildi.

Gazze'den İsrailli esirlerin dönüşü

Öte yandan, İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamaya göre, 10'u İsrailli ve ikisi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 12 esir, İsrail topraklarına ulaştı. Bu durum, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla desteklendi.

Esir Takası Mutabakatının detayları

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün süreyle "insani ara" verilmesi kararı, 24 Kasım Cuma günü uygulamaya konuldu. Bu mutabakat çerçevesinde, şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk olmak üzere 61 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden ise 180 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. Katar'ın arabuluculuk çabaları sonucu, "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması, bölgede devam eden savaş suçlarının hafiflemesine katkı sağlayan bir gelişme olarak kabul ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112043/30-filistinli-esir-serbest-birakildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.