Feyenoord nerenin takımı?

Kırmızı - Beyaz renkleri ile Eredivisie liginde performanslar sergileyen Feyenoord nerenin takımı?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 12:13
GÜNCELLEME
29 Kasım 2023 12:19
Feyenoord nerenin takımı?
CS
Canan Salman Editör

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde köklü bir tarihe sahip olan Feyenoord, futbol dünyasında adını altın harflerle yazdırmış bir kulüptür. 1908 yılında Wilhelmina ismiyle kurulan ve daha sonra 1912'de SC Feijenoord olarak adını değiştiren kulüp, 1937 yılında günümüzdeki evi olan Feijenoord Stadyumu'nu kullanmaya başlamıştır.

Feyenoord'un renkleri kırmızı ve beyazdır, ve şu an Hollanda futbolunun zirvesi olarak kabul edilen Eredivisie'de mücadele etmektedir. Kulüp, 15 Eredivisie kupası, 13 KNVB Beker ve 2 Johan Cruijff Schaal gibi zengin bir kupa koleksiyonuna sahiptir.

Müzesinde bu kupa koleksiyonunu gururla sergileyen Feyenoord, sadece ulusal alanda değil, aynı zamanda uluslararası arenada da büyük başarılar elde etmiştir. Avrupa Kupası, UEFA Kupası ve Kıtalararası Kupa gibi prestijli kupaların sahibi olan Feyenoord, futbol tarihinde adını altın harflerle yazdırmıştır.

Ayrıca, Feyenoord'un 1998-99 Eredivisie sezonundan sonra 18 yıl sonra 2016-17 sezonunda, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde şampiyonluğa ulaştığı unutulmaz bir dönemdir. Kulüp, 2021-22 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde final oynama başarısı göstererek uluslararası alandaki iddiasını sürdürmüştür. Ancak finalde AS Roma'ya karşı 1-0'lık skorla mağlup olarak kupayı kazanma fırsatını kaçırmıştır.

Oyuncuları ve teknik direktörü

Oyuncuları

  1. Justin Bijlow
  2. Marcus Holmgren Pedersen
  3. Lutsharel Geertruida
  4. Fredrik André Bjørkan
  5. Jacob Rasmussen
  6. Alireza Jahanbakhsh
  7. Quinten Timber
  8. Orkun Kökçü 
  9. Javairô Dilrosun
  10. Igor Paixão
  11. Marcos López

Teknik direktör

  • Arne Slot
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.