Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Gönül’den Fatih Terim Fonu açıklaması

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "Fatih Terim Fonu"yla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Gönül, “Bu aslında bir fon değil, bu bir dolandırıcılık.” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 13:07
GÜNCELLEME
29 Kasım 2023 13:36
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Gönül’den Fatih Terim Fonu açıklaması
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türkiye’nin konuştuğu "Fatih Terim Fonu" için “Fon değil, bu dolandırıcılık” açıklamasında bulundu.

80 maddelik torba kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor.

Komisyonda olası soruları yanıtlamak üzere hazır bulunan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'e muhalefet milletvekilleri "Fatih Terim Fonu" olarak anılan ve futbol dünyasından pek çok ünlü ismin yüksek getiri vaadiyle dolandırıldığı soruşturmaya ilişkin değerlendirmesini sordu.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yasal fonların yanında bir de gayri yasal fonlar olduğuna işaret ederek "Basına yansıyan "Fatih Terim Fonu"yla ilgili SPK bir soruşturma başlatmayı düşünüyor mu? Bu konularla ilgili düzenlemeler yapacak mısınız?" sorusunu SPK Başkanı Gönül'e yöneltti.

Gönül, adının fon olmasının ya da fon olarak lanse edilmesinin mevzuatta karşılığı olmadığını söyledi.

Olayı ‘dolandırıcılık olarak niteleyen Gönül, şunları dile getirdi:

HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli ise SPK’yı eleştirdi.

“Bu kadar kaynak nasıl ortada dolaşıyor? Sizin kusurlarınız, hatalarınız nedeniyle böyle bir fon oluşuyor demektir” diyen Temelli, “Bu getirdiğiniz yasa böyle bir meseleyi teyit ediyor. Bu kara borsanın önünü açar. Hiçbir yerde böyle bir düzenleme göremezsiniz. Bu ülkede çok ciddi anlamda bir kara ekonomi oluşmuş durumda. Bu düzenleme bu kara ekonomi dediğimiz alanı besler, kayıt dışına çıkış hızlanır, bu anlamda çok riskli." uyarısında bulundu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.