Sait Helvacı kimdir?

5 kuşaktır süren Helvacı markasını günümüzde de devam ettiren iş insanı Sait Helvacı, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Sait Helvacı? Neden markası bu kadar tutuldu? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 10:30
GÜNCELLEME
29 Kasım 2023 14:02
Sait Helvacı kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Aşçı Sait Helvacı, büyük dedesi İmam Sait'in Sultan II. Mahmud’un Beylerbeyi Sarayında baş aşçı (Çaşnigirbaşı) olması ve sultan tarafından ‘Helvacı’ unvanı almasından bu yana, 5 kuşaktır devam eden mutfak hikayesini ‘Sait Helvacı’ markası altında günümüze kadar taşımıştır. 

İstanbul Pendik'te bulunan restoranında Anadolu mutfağı, et, kebap, taş fırından lezzetler, saray tatlıları ve zengin kahvaltıyı lezzet severlerin beğenisine sunmaktadır.

Sadece restoranındaki lezzetleri müşterileriyle buluşturmayan Urfalı ünlü iş insanı Sait Helvacı, ‘Uluslararası Gastronomi’ alanında da önemli başarılara imza atmış bir isim.

Birçok ödüle layık görüldü

Helvacı, uluslararası yemek yarışmalarında 6 kere ‘dünya birinciliği’ elde etmiş ve jüri koltuğunda da oturmuştur. 

İş insanı uluslararası yemek yarışmalarının Oscar'ı olarak kabul edilen 'Boocusdor'un 12 jüri üyeliğinden birini gerçekleştirmiştir. 

Romanya'da gerçekleşen yemek yarışmasında Onursal Jüri Başkanı olarak görev yapmıştır. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2016 yılında yurt dışında ülkemizi temsilen 'Gastronomi Elçisi' unvanını almıştır.

Sait Helvacı, yeni projeleriyle lezzet severlerle buluşmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.