Seçil Erzan davasında şikayetçi sayısı 19’a yükseldi

Spor dünyasının ünlü isimlerinin de yer aldığı olayda şikayetçi sayısı arttı. Bankacı Seçil Erzan’a 2 milyon 720 bin dolar verip alamadığını iddia eden Mert Zeydanlı'nın ismi 19. fonzede olarak kayıtlara geçti. Böylelikle Seçil Erzan istenecek ceza üst sınırı da 226 yıla çıktı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 15:27
GÜNCELLEME
29 Kasım 2023 15:42
Seçil Erzan davasında şikayetçi sayısı 19’a yükseldi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Türkiye, ünlü futbolcuların dolandırıldığı dosyayı konuşuyor.

İş insanı Bülent Çeviker’in şikayetiyle patlayan fon skandalı manşetlerden düşmüyor.

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan, Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı bir ay sonra 3 milyon dolar şeklinde iade edeceği vadiyle aldı.

Ancak parasını süresinde alamayan Çeviker, bankaya durumu iletti.

Erzan'a ulaşılamaması üzerine suç duyurusunda bulunuldu.

18 mağduru dolandırdığı öne sürülen Seçil Erzan ve 5 sanık ile ilgili 14 farklı eylemden dolayı İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.


Şimdi o davacılara bir yenisi eklendi.

ŞİKAYETÇİ SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Mert Zeydanlı da, Seçil Erzan’a 2 milyon 720 bin dolar verdiği ancak geri alamadığı nedeniyle şikayetçi oldu.

Kendisini bankanın önemli müşterisi olarak niteleyen Zeydanlı, şubeye sık sık gittiğini dile getirdi.

Zeydanlı, kendisini odasına davet eden  Seçil Erzan'ın "Fatih Terim’in özel fonuna 2 milyon dolar yatırırsam 45 gün sonra yüzde 20 kâr alacağını, ama bu bilginin çok gizli olduğunu" söylediğini aktardı.

Bu işlemle ilgili şüphelerinin olduğunu anlayan Erzan'ın fona para yatırması  için kendisini teşvik ettiğini anlatan Zeydanlı şunları söyledi:

"Örnek olarak Nur Erkasap'ı gösterdi"



"Çanta ağır olduğundan arabaya ben taşıdım"     

Mert Zeydanlı, 31 Ocak 2023 içinde 1 milyon 525 bin dolar para bulunan çantayı Nur Erkasap’ın da bulunduğu sırada Erzan’a odasında verdiğini söyledi.

Zeydanlı, şöyle devam etti:



Erzan'ın ertesi gün arayıp  500 bin dolar daha vermesi halinde Fatih Terim fonundan yüzde 35 kâr payı ayarlayabileceğini söylediğini paylaşan Zeydanlı, euro hesabını bozdurup bunu da verdiğini dile getirdi.

Zeydanlı, daha sonra , 300 bin dolar daha ödeme yaptığını ancak vadesi 10 Şubat dolan geri ödemeyi alamadığını belirterek şunları ifade etti:

"Erzan'a bankanın markası yüzünden güvendim"



Ceza istemi 226 yıla çıkmış oldu

Mert Zeydanlı’nın da eklenmesiyle 18 olarak bilinen mağdur sayısı 19'a yükseldi. Seçil Erzan için istenen ceza talebi ise bu şikayetin ardından  69 yıldan 226 yıla kadar hapis istemine yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.