İYİ Parti'den 50+1 açıklaması!

Siyasetin gündeminde yer alan 50+1 tartışmalarına değinen İYİ Partili Türker Yörükçüoğlu, "Biz parti olarak şu aşamada 50+1 tartışmalarını son derece yersiz buluyoruz." dedi. Yerel seçimlere değinen ve halkın bir karar vereceğini söyleyen Yörükçüoğlu, "O kararı verme sürecinde halkımızın kafasını bulandıracak her türlü şey milli iradeye düşmanlıktır" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
29 Kasım 2023, Çarşamba - 16:55
İYİ Parti'den 50+1 açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yörükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Almanya ziyareti sonrası dönüş yolunda gündeme getirdiği 50+1 tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Halkımızın kafasını bulandıracak her türlü şey milli iradeye düşmanlıktır"

Parti olarak 50+1 tartışmalarını son derece yersiz bulduklarını ifade eden Türker Yörükçüoğlu, "Önümüzde bir yerel seçim var. O illeri nasıl yöneteceğimize dair her birimiz, siyasi partiler planlarımızı, hazırlıklarımızı sunmamız gerekiyor. Halkımızda ona göre bir karar verecek. O kararı verme sürecinde halkımızın kafasını bulandıracak her türlü şey milli iradeye düşmanlıktır. Yerel seçimlere 3-4 ay kalmış bunları tartışma zamanı bugün değil." dedi. 

Yerel seçimlerden sonrasına işaret etti 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, şöyle devam etti;

"Bunun zamanı seçimlerden sonra. Eğer samimiyseler seçimden sonra oturulur Türkiye’nin geleceği için gerekli olan düzenlemeler yapılacaksa karşılıklı olarak yapılır. Ama bu şu değil, ‘Biz parlamenter sistemle iktidarı kaybediyoruz bu göründü, 50+1 e geçelim ki orada 2. Turda seçimi alabiliyoruz, 10 sene biterken de 3. Kez aday olamıyoruz. Diyelim ki, bu başkanlık sistemi ülkeyi yönetemiyor o zaman anayasayı yeniden değiştirelim biz bir daha seçilecek yeni bir düzen kuralım öyle bir kata kulli yapalım ki yine bize çıksın nimet’ amaç eğer buysa İYİ Parti bunların hiçbirinin arasında yok."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112179/iyi-partiden-501-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.