Blinken'dan çağrı: Hamas, İsrail'in ateşkes teklifini değerlendirmeli

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı konuşmada, İsrail'in Hamas'a sunduğu "olağanüstü cömert" ateşkes teklifine dikkat çekti. Blinken, Hamas'ın bu teklifi kabul etmesini umut ettiğini belirtirken, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi için İsrail'in daha fazla adım atması gerektiğini vurguladı. Hamas'ın hızlı bir karar vermesi gerektiğini belirten Blinken, doğru kararın alınması durumunda köklü bir değişiklik yapabileceklerini ifade etti.
Afife Kaya
|
30 Nisan 2024, Salı - 00:22
Blinken'dan çağrı: Hamas, İsrail'in ateşkes teklifini değerlendirmeli

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı, Hamas'ın önünde İsrail'in olağanüstü cömert bir teklif sunduğunu belirtti. Bakan, Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şeyin Hamas olduğunu ifade etti.

"Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şey Hamas'tır"

İsrail-Hamas savaşının başladığı ekim ayından bu yana yedinci Orta Doğu gezisini gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, iki taraf arasında bir ateşkes imzalanması konusunda İsrail'in Hamas'a "olağanüstü cömert" bir teklifte bulunduğunu ve Hamas'ın bunu kabul etmesini umduğunu söyledi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı, "Hamas'ın önünde İsrail'in olağanüstü cömert bir teklifi var ve şu anda Gazze halkı ile ateşkes arasında duran tek şey Hamas'tır" dedi.

Dünya Ekonomik Forumu toplantısındaki konuşmasında Hamas'ın "hızlı şekilde karar vermek zorunda" olduğunun da altını çizen Blinken, "Doğru kararı vereceklerini ve dinamikte köklü bir değişiklik yapabileceğimizi umuyorum." dedi.

İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardım akışını arttırmak için daha fazlasını yapması gerektiğini ve bu ziyaretinde İsrailli liderlere bu konuda baskı yapılacağını ifade eden Bakan Blinken, Gazze'deki insani felaketi hafifletmenin "en iyi yolunun" Hamas'ın elindeki rehineleri serbest bırakacak bir ateşkes anlaşmasının imzalanması olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136043/blinkendan-cagri-hamas-israilin-ateskes-teklifini-degerlendirmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.