10 İsrailli esir ve 4 Taylandlı Kızılhaç’a teslim edildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas’ın Gazze Şeridi'ndeki 10 İsrailli esir ile 4 Taylandlıyı Kızılhaç yetkililerine teslim ettiği duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 01:05
10 İsrailli esir ve 4 Taylandlı Kızılhaç’a teslim edildi

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nden 10 İsrailli kadın ve çocuk esir ile 4 Tayland vatandaşının Uluslararası Kızılhaç Komitesi konvoyuna teslim edildiğini açıkladı. İsrail Ordu Sözcülüğü, Kızılhaç yetkililerinin Hamas'ın elindeki bu esirlerin teslim edildiğini doğruladığını belirtti.

"İnsani Ara" uzlaşısı ve esir takası

Hamas ve İsrail arasında, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalara "insani ara" verilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Bu mutabakat çerçevesinde, Gazze'deki 10 İsrailli kadın ve çocuk esirin yanı sıra, İsrail hapishanelerinde tutulan 30 Filistinli kadın ve çocuk esirin günlük olarak serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

Hamas ve İsrail'den esirlerle ilgili açıklamalar

İsrail ordusu, Hamas'ın serbest bıraktığı 2 İsraillinin ülkeye ulaştığını duyurdu. Hamas ise, serbest bırakılan 2 esirin Rus vatandaşı olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabaları sayesinde serbest bırakıldığını vurguladı. Buna karşılık, İsrail basını bu esirlerin Rusya vatandaşlığı bulunan İsrailliler olduğunu belirtti.

"İnsani Ara"nın sona ermesi ve müzakereler

Taraflar arasında varılan mutabakata göre, "insani ara"nın perşembe sabahı yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) sona ermesi öngörülüyor. Ayrıca, Hamas ve İsrail arasında "insani ara"nın uzatılması için arabulucularla devam eden müzakereler bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112234/10-israilli-esir-ve-4-taylandli-kizilhaca-teslim-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.