Hamas: Saldırı sona ermeden “asker esir takası” olmayacak

Hamas’tan yapılan açıklamada, Gazze saldırıları sona ermeden ve Gazze’ye yönelik uygulanan abluka kalkmadan “asker esir değişimi” olmayacağı duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 00:54
Hamas: Saldırı sona ermeden “asker esir takası” olmayacak

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması ve ablukanın kaldırılmasının şart olduğunu belirtti. Lübnan Hizbullahı'na yakın El-Meyadin televizyon kanalına konuşan Hamdan, "insani ara"nın uzatılmasına ilişkin çabaların henüz somut bir sonuca ulaşmadığını ve sunulan teklifleri yetersiz bulduklarını ifade etti.

Esir askerlerin değişimi üzerine açıklamalar

Hamdan, "Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken ve abluka sürerken İsrailli esir askerlerin değişimi konusunda görüşme yapılamayacağını" vurguladı. Direnişin "insani ara"nın sona ermesine hazırlıklı olduğunu belirten Hamdan, ateşkesin yeterli olmadığını, işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi ve saldırıların sonlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Esir takası mutabakatı ve ilerleyiş

24 Kasım'da İsrail ile Hamas arasında Gazze'deki çatışmalara 4 gün sürecek "insani ara" konusunda mutabakata varılmıştı. Bu mutabakat sonrasında, Katar ve Mısır’ın girişimleriyle insani ara iki gün daha uzatılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112231/hamas-saldiri-sona-ermeden-asker-esir-takasi-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.