Mossad ekibi Doha'da

Ziyaret hakkında bilgi sahibi bir kaynağın Reuters'e verdiği bilgiye göre İsrail'in Mossad istihbarat servisinden bir ekip, Gazze ateşkesinin yeniden başlatılması konusunda Katarlı arabulucularla görüşmek üzere Cumartesi günü Doha'ya gitti.
Ankara Masası
|
02 Aralık 2023, Cumartesi - 15:06
 Mossad ekibi Doha'da

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan insani ara 1 Aralık tarihinde sona erdi. Anlaşmanın sona ermesiyle birlikte İsrail saldırılarına tekrar başladı.

Bu gelişmeler yaşanırken Katar ve Mısır'dan arabuluculuk hamleleri geldi. Bu çerçevede İsrail'in dış istihbarat örgütü Mossad'dan ebir ekibin bugün Katar'ın başkenti Doha'ya gittiği iddia edildi.

Yeniden geçici ateşkes için masaya oturuldu

 Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak,  Mossad'dan bir ekibin 2 Aralık Cumartesi günü Doha'yı ziyaret ettiğini bildirdi. Kaynak, ziyaretin Gazze Şeridi'nde yeniden geçici bir ateşkes tesis edilmesi konusunda Katarlı arabulucular ile görüşmeler yapmak olduğunu söyledi.

Öne sürülen bilgilere göre, ziyarette Katar'ın arabuluculuğundaki Mossad görüşmeleri, kadın ve çocukların dışında 'yeni kategorilerde' İsrailli rehinelerin serbest bırakılması olasılığı değerlendiriliyor

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112664/mossad-ekibi-dohada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.