Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem!

Filipinler'in doğusundaki Mindanao bölgesi yakınlarında 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 18:05
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 18:42
Filipinler'de 7,6 büyüklüğünde deprem!
MP
Mevlüt Peker Editör

Filipinler'in güneyinde, Mindanao bölgesi yakınlarında 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Mindanao adasının doğusunda yaşanan sarsıntının şiddetini doğruladı.

Tsunami tehlikesi ve derinlik bilgisi

Depremin yerin yaklaşık 30 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve bu şiddetli sarsıntı sonrasında bir tsunami uyarısının yapıldığı bildirildi. Bölgede tsunami riskine karşı önlemler alındığı belirtiliyor.

Can ve mal kaybı konusunda henüz bir bilgi yok

Bu büyük depremin ardından Mindanao bölgesinden henüz herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin rapor gelmedi. Yetkililer durumu yakından takip ediyor ve bölgeden gelecek bilgileri değerlendiriyor.

2 hafta önce bugün 6,7 büyüklüğünde deprem olmuştu

Tam iki hafta önce yanı18 Kasım 2023 Cumartesi günü Filipinler'in güneyindeki Burias bölgesinde dün gerçekleşen 6,7 büyüklüğündeki depremde 6 kişi hayatını kaybetmiş, Filipinler afet ajansı 2 kişinin kayıp olduğunu duyurmuştu.

Şinhua ajansının raporlarına göre, Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi Direktörü Edgardo Posadas, depremden etkilenen bölgelerde en az 450 kişinin tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

USGS (ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi), depremin Burias'ın güneybatısında yerel saatle 08.14'te meydana geldiğini duyurmuştu. Deprem sonucunda bölgedeki bazı binalar hasar görmüş ve kısmi elektrik kesintileri yaşanmıştı.

Filipinler, dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkeler arasında yer alıyor ve "Ateş Çemberi" olarak adlandırılan Pasifik Deprem Kuşağı üzerinde bulunuyor. Bu coğrafi konum, ülkenin depremlere karşı savunmasız olmasına neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.