Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a "milliyetçi muhafazakarlara sırtını döndü" eleştirisi

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Devlet Bahçeli’yi geçmişte MHP’yi CHP’lileştiriyorsunuz diye eleştiren Mansur Yavaş’ın kalkıp CHP’den aday olduğunu belirterek, siyaseten kendisini var eden milliyetçi muhafazakar tabana sırtını döndüğünü vurguladı. Oğuz,“Niçin kendi ilkelerinizle çelişerek CHP’de siyaset yapmaya devam ediyorsunuz? Mansur Beyin cevaplamaktan kaçtığı ve ömrü boyunca kaçacağı yegâne soru budur. Niçin CHP’desin? sorusunun cevabını veremez” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 18:45
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 19:51
Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a ''milliyetçi muhafazakarlara sırtını döndü'' eleştirisi
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Serhat Oğuz, Ankara Masası’nda Fatih Atik moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve gazeteci Zafer Şahin ile Melik Yiğitel’in de sorularıyla katıldığı “Gündem Özel Yerel Seçim” programına katıldı.

Programda soruları yanıtlayan Oğuz, Mansur Yavaş’ın 2009 yılında MHP’den seçime girdiğini hatırlattı.

Oğuz, Yavaş’ın o dönem MHP’nin oyunu ikiye katlayarak yüzde 27 oya ulaştığını belirtti.

Ancak daha sonra Devlet Bahçeli’yi “MHP’yi CHP’lileştirmekle” suçladığının altını çizen Serhat Oğuz, “2014 yılında gitti CHP’nin adayı oldu. İlkeli bir siyaset görebiliyorsanız bir sözüm yok” dedi.

Oğuz şunları söyledi:

“MHP’yi CHP’lileştiriyorsunuz diye Bahçeli’yi eleştirip gitti CHP’den aday oldu”

“Mansur Bey, 2009’da Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir seçime girdi yanlış hatırlamıyorsam yüzde 27 oy aldı yani o dönem partinin oyunu ikiye katladı. Sonra kızdı Mansur Yavaş, sayın Devlet Bahçeli beyefendiye dedi ki, ‘Siz CHP’lileştiriyorsunuz MHP’yi’ dedi gitti. 2014 yılında CHP’nin adayı oldu. İlkeli bir siyaset görebiliyorsanız bir sözüm yok.”

“Sizi siyaseten var eden tabana sırtınızı döndünüz”

“ Mensubu bulunduğunuz ve sizi siyaseten var eden bir tabana CHP’ye gidebilmek için sırtınızı döndünüz. Bugün milliyetçi oylar diyorlar. Bakın biz siyaseten milliyetçi muhafazakâr insanlarız bizi siyaseten var eden taban milliyetçi muhafazakar tabandır. Biz bu tabana sırtımızı dönüp gidemeyiz. Gidiyorsan siyaseten seni var eden tabana sen ihanet etmişsin demektir.”

“Ne işiniz var CHP’de?”

“ Beypazarı’nda bir kasabada avukatlık yapan sayın Mansur Yavaş’ı Beypazarı’nda var eden taban MHP tabanı değil mi? Milliyetçi muhafazakar taban değil mi? Ne işiniz var şuan CHP’de? Cevap verin bu soruya. ‘Ankaralıya hizmet etmek için’ Ankaralıya hizmet etmek için sanki CHP iktidarda da CHP’ye gittin Ankaralıya hizmet etmek istiyorsan bunun adresi CHP mi? CHP iktidarda olur da sende dersinki ‘ben hizmet etmek için geldim’ CHP iktidar değil ve olamadı.”

“Mansur Yavaş niçin CHP’desin sorusunun cevabını veremez”

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybettiniz. Niçin o zaman kendi ilkelerinizle çelişerek CHP’de siyaset yapmaya devam ediyorsunuz? Mansur Beyin cevaplamaktan kaçtığı ve ömrü boyunca kaçacağı yegâne soru budur. Niçin CHP’desin sorusunun cevabını veremez.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.