İsrail, “bıçaklı saldırı” iddiasıyla bir Filistinliyi daha öldürdü

Filistinlileri öldürmek için sıkça “bıçaklı saldırı girişimi” iddiasını kullanan ancak hiçbir sözde saldırıyı kanıtlayamayan İsrail, Batı Şeria’da yine aynı iddia ile bir Filistinliyi öldürdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 19:00
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 19:03
İsrail, “bıçaklı saldırı” iddiasıyla bir Filistinliyi daha öldürdü
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde, Nablus kenti yakınlarında bir Filistinliyi "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla öldürdü. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bu kişinin İsrail yedek güçlerine saldırmaya çalıştığı öne sürüldü. Açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinliye ateş açarak onu öldürdüğü ve olayda İsrail güçlerinden yaralanan olmadığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafıyla temas halinde olan Sivil İşler Heyeti'nin kendilerine Nablus yakınlarındaki Tel kasabası civarında İsrail kurşunuyla vurulan bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Beyta Beldesindeki gerilim

Ayrıca, Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nablus yakınlarındaki Beyta beldesinde İsrail güçleri ile Filistinliler arasındaki çatışmada gerçek mermi kullanılması sonucu 7 kişi yaralandı. İsrail güçlerinin gazla müdahalesi sırasında 27 kişi, aralarında 5 aylık bir bebek ve 2 yaşında bir çocuk da olmak üzere, biber gazından etkilendi. Tüm yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Filistinlilere yönelik saldırı ve gözaltı sayıları

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te, 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 250'ye yükseldi. Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail güçlerinin aynı dönemde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 3 bin 415'e ulaştığını açıkladı. İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye başlattığı saldırılarla birlikte Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınlarda artış gözlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.