İsrail, su şebekelerini vurdu

İşgalci, toprak hırsızı, terör örgütü, bebek katili, insanlık ve savaş suçlusu İsrail, Gazze Şeridi'nde hedef aldığı su şebekelerini imha etti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 19:21
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 19:25
İsrail, su şebekelerini vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail'in dün gece Gazze Şeridi'nde Han Yunus ile Refah arasındaki yolları bombalaması sonucu, Refah kentine su sağlayan şebeke kullanılamaz hale geldi. Bölge sakinleri ve çiftçilerin suya erişiminde ciddi aksaklıklar meydana geldi.

Filistinli yetkiliden açıklama

Gazze Şeridi'ndeki su ve sanitasyon hizmetlerinden sorumlu Filistinli sivil toplum kuruluşu Kıyı Belediyeleri Otoritesi yetkilisi Haydar el-Merzuk, İsrail'in Han Yunus'a yönelik saldırılarının yarattığı zararı anlattı. Merzuk, saldırıların Han Yunus ve Refah kentlerine su sağlayan hatlarda tahribata neden olduğunu ve Refah sakinlerinin su tedarikinin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Gazze'nin güneyinde nüfus artışı

Merzuk ayrıca, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nin güneyine zorla göç eden Filistinlilerin nüfusta artışa yol açtığını, 200 bin nüfuslu Refah kentinin yarım milyondan fazla kişiye hizmet sağlamakta olduğunu ifade etti. Bu durumun su hatlarının onarımını zorunlu kıldığını vurguladı.

Tarım ürünleri tehdit altında

Filistinli çiftçi Munis Zahir, İsrail bombardımanının tarım ürünlerine zarar verdiğini, su kesintilerinin tarlaları ve ürünleri susuzluktan kurutmakta olduğunu aktardı. Zahir, İsrail askerlerinin tarlaları ve ürünleri hedef alarak kasten yok ettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail, Han Yunus ve Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırılar düzenledi. 24 Kasım'da başlayan ve Katar ile Mısır’ın girişimleriyle 3 gün daha uzatılan "insani ara"nın ardından İsrail, 1 Aralık'ta Gazze Şeridi'ne saldırılarına yeniden başladı. İsrail ordusu son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 400'den fazla yeri hedef aldığını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.