Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a eleştiri: "Sosyal yardımları kestiği ihtiyaç sahiplerine biz destek verdik"

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, en büyük projem aç açıkta kalmayacak dediğini ama suya daha indirim yapılmadan ilk iş olarak sosyal yardımları kestiğini belirterek “Sayın cumhurbaşkanımız 20 senedir Türkiye Cumhuriyetini yönetiyor ne badireler atlattık. Bir defa sosyal destek verdiği vatandaşların sosyal desteğini kesti mi?” diye sordu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 19:45
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 20:19
Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a eleştiri: ''Sosyal yardımları kestiği ihtiyaç sahiplerine biz destek verdik''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Serhat Oğuz, Ankara Masası’nda Fatih Atik moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve gazeteci Zafer Şahin ile Melik Yiğitel’in de sorularıyla katıldığı “Gündem Özel Yerel Seçim” programına katıldı.

Mansur Yavaş’ın bugün adaylık başvurusu yaptığı sırada en büyük projesinin aç açıkta kimseyi bırakmamak olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Serhat Oğuz, Yavaş’ın suya daha indirim yapılmadan ilk iş olarak sosyal yardımları kestiğini hatırlattı.

Serhat Oğuz şöyle dedi:

“İnsanları ilk engebede sırtınızdan attınız”

“Mansur Bey diyor ya, ‘Açta açıkta kimse kalmayacak’ zora düştüğünüzde o açta açıkta kalmayacak dediğiniz insanları ilk engebede sırtınızdan attınız.”

“Bir defa vatandaşların sosyal desteğini kesti mi sayın cumhurbaşkanımız?”

“ O dönemde de çok söyledik, ‘Sayın cumhurbaşkanımız 20 senedir Türkiye Cumhuriyetini yönetiyor ne badireler atlattık. Bir defa sosyal destek verdiği vatandaşların sosyal desteğini kesti mi sayın cumhurbaşkanımız? Neler yaşadık, savaşta yaşadık, pandemi de yaşadık, krizler yaşadık, e muhtıra da yaşadık, 15 Temmuz’u yaşadık, bir sürü şey yaşadık hiçbir şeyin arkasından sosyal yardımları kesmedi bakanlıklarımız belediyelerimiz. Ama sayın Mansur Yavaş mecliste kanunlaşmamış, yürürlüğe girmemiş bir indirimi bahane ederek sosyal yardım verdiği vatandaşların sosyal yardımını kesti. Daha da hazin olanını söyleyeyim ilçe ilçe mesaj attı. Bunlar hep belgeli mecliste de söyledik bunları. Mesaj atmış Mansur Bey Mesela Kahramankazan’da da dedi ki, ‘ASKİ indiriminden dolayı yardımınız kesilmiştir yardımınızı belediye başkanınız Serhat Oğuz’dan talep edebilirsiniz’ diyor.

“Kahramankazan’da Mansur Yavaş’tan daha fazla sosyal yardım yaptık”

“Hepsine ben sosyal yardımlarını verdim. Et desteği, kömür desteği, tarımsal hibe. 350 Ton hibe verdim. Mansur Bey 185 ton vermişti biz Kahramankazan Belediyesi olarak 350 ton verdik. Tarımsal hibeyi Mansur Bey 150-160 kişiye vermişti, biz 550 kişiye verdik. Et desteği, kömür desteği, bunların hepsini verdik hamdolsun. Sosyal yardımlara devam ediyoruz hiçbir zaman kesmedik"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.