e-YDS sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından bugün yapılan e-YDS 2023/12 (Elektronik Yabancı Dil Sınavı) sonuçları açıklandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 20:15
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 20:17
e-YDS sonuçları açıklandı
MP
Mevlüt Peker Editör

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından bugün gerçekleştirilen e-YDS 2023/12 (Elektronik Yabancı Dil Sınavı) sonuçları ilan edildi.

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin resmi internet sitesinde (https://www.osym.gov.tr/) yer alan açıklamada, bugün yapılan e-YDS 2023/12 (Elektronik Yabancı Dil Sınavı) Farsça ve İngilizce sınavlarının değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adaylar için sınav sonuçları ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı.

Sorgulama ekranına ise adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak https://sonuc.osym.gov.tr/Sorg..." class="redactor-autoparser-object">https://sonuc.osym.gov.tr/Sorg... adresi üzerinden doğrudan erişebiliyor.

ÖSYM, adaylara “Tarayıcınızın adres satırı https://sonuc.osym.gov.tr/Sorg..." class="redactor-autoparser-object">https://sonuc.osym.gov.tr/Sorg... ile başlamıyorsa TC kimlik numaranızı ve şifrenizi kesinlikle girmeyiniz.” uyarısında bulunuyor.

ÖSYM, adayların kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numarasını ve şifresini hiç kimseyle paylaşmamaları gerektiğini belirterek, ÖSYM dışındaki sitelere girilmemesi, aksi durumda ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan adayın kendisinin sorumlu olacağını kaydediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.