Kassam Tugayları mücahitleri, işgalci İsrail güçlerini böyle vurdu

Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail askerleriyle karada girdiği çatışmanın görüntülerini yayımladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 22:11
GÜNCELLEME
02 Aralık 2023 22:21
Kassam Tugayları mücahitleri, işgalci İsrail güçlerini böyle vurdu
MP
Mevlüt Peker Editör

Filistin’in en büyük siyasi partisi Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka ve işgal altındaki Gazze Şeridi'nin Beyt Hanun bölgesinde işgalci İsrail’in askerleriyle karadan girdiği çatışmanın görüntülerini yayımladı.

İsrail'in Gazze işgal ve saldırılarına dair son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in sürekli ihlallerine karşı kapsamlı bir saldırı düzenledi. Buna yanıt olarak İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'u asker olmak üzere 1200 kişi öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze'deki çatışmalarda 70 İsrail askeri ve Lübnan sınırında 6 İsrail askeri öldü. Gazze'de ise İsrail saldırılarında 6 bin 150'si çocuk, 4 bini kadın olmak üzere 15 bin 207 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde, Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. İsrail ordusu, "insani ara"nın bitmesinin ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.